Tinto de Verano cocktail

‘Tinto de Verano’ betekent letterlijk vertaald vanuit het Spaans ‘zomerrood’. Deze cocktail komt uit Spanje en wordt vooral gemaakt met Tempranillo wijn. In Spanje wordt de cocktail, net als Sangria veel gedronken. Voor veel toeristen staat Tinto de Verano synoniem voor het echte vakantiegevoel. 

Hoe maak je Tinto de Verano?

Vul een glas met deze ingrediënten:

  • 60 cl Tempranillo wijn
  • 100 cl Sprite
  • 5 plakjes sinaasappel
  • 4 blokjes ijs

Serveer in:
Tumbler

 

Tinto de Verano cocktail

Omschrijving

Omdat wijn de enige alcoholhoudende drank is in een Tinto de Verano, is dit een cocktail die je lekker kunt doordrinken. Op een zomerse dag kan je deze dus ook gerust in een kan serveren, net als Sangria. In Spanje wordt deze drank gemaakt met La Casera, dit is een bruisend citroenwater. Omdat deze frisdrank niet in Nederland verkrijgbaar is, kun je ook Sprite of 7Up gebruiken als alternatief.

Qua smaak komt de Tinto de Verano cocktail meer overeen met Glühwein dan met Sangria. Er is ook enige discussie over of je Tinto de Verano wel of niet serveert met fruit. Alleen voor de decoratieve waarde vind ik het al de moeite waard om dat wel te doen. 

Mr. Mancave
Mijn naam is Stefan. Ik houd van barbecueën op mijn Big Green Egg, bier of andere alcoholische versnaperingen en met enige regelmaat schrijf ik over nieuwe recepten, goede stukken vlees, lekkere kruiden en nog veel meer.