Turkse pizza met Pulled Jackfruit

Turkse pizza met pulled jackfruit

Ik ben gek op fastfood en een Turkse pizza is zo’n beetje het lekkerste fastfood wat er is. Echt gezond is het niet, dus ben ik op zoek gegaan naar een manier om een ‘gezondere’ Turkse pizza te maken. Met dit simpele recept laat ik je zien hoe je Turkse pizza met pulled jackfruit moet maken. Wil je liever een echte Turkse pizza? Dan kan je natuurlijk de jackfruit vervangen met vlees voor het echte werk.

Aantal personen: 3/4

Bereidingstijd: ca. 20 minuten

Turkse pizza met pulled jackfruit

Ingredienten

 1. 4 Turkse pizza’s
 2. 1 blik young jackfruit
 3. shoarmakruiden
 4. 1/2 komkommer
 5. snoeptomaatjes
 6. ijsbergsla
 7. geraspte kaas
 8. 1 ui
 9. knoflook
 10. sambal
 11. 2 el olijfolie

Belangrijk om te weten

Jackfruit is een vrucht en kan je vrijwel alleen maar in blik kopen in Nederland. Als je pulled jackfruit gaat maken is het belangrijk dat je de jonge stukken hebt. Dit staat meestal op het blik. De witte, stevige stukken lijken qua textuur op vlees. De andere variant is gerijpt en ingelegd in siroop wat hem ongeschikt maakt om mee te koken. 

Zo maak je Turkse pizza met pulled jackfruit

Verwarm de oven voor zoals het op de verpakking van de Turkse pizza omschreven staat. Zodat je de Turkse pizza’s kunt verwarmen. Meestal hoeven ze maar enkele minuten in de oven.

Voordat je de pulled jackfruit gaat maken, moet je deze eerst goed uit laten. Gooi de siroop uit het blikje en laat de stukken jackfruit een tijdje uitleggen op een keukenpapiertje.

Trek de stukken jackfruit met je handen uit elkaar in kleine stukjes en doe ze in een schaaltje. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en shoarmakruiden naar smaak. De jackfruit heeft geen uitgesproken smaak, dus je kan er best wel wat kruiden aan toevoegen.

Leg de Turkse pizza’s in de voorverwarmde oven, doe de pulled jackfruit in een pan en zet deze op een middelhoog vuur. Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes, halveer de tomaat en snij de ui in halve ringen.

Haal de Turkse pizza uit de oven en leg deze op een bord, voeg de ijsbergsla, tomaatjes, komkommer en ui toe. Doe vervolgens een schep van de pulled jackfruit op je pizza en besprenkel het geheel met kaas. Om een echte Turkse pizza te krijgen, heb je natuurlijk alleen nog wat knoflook en sambal nodig. 

Vegetarische Pulled pork

Pulled jackfruit maken is niet heel moeilijk. Omdat het een vleesvervanger is hoef je het alleen maar te kruiden en te verwarmen. Omdat de textuur van jackfruit best wel lijkt op dat van vlees kan je hem goed gebruiken als vleesvervanger in Turkse pizza’s, taco’s of wraps. Maar ook als je een recept hebt met pulled pork, kan je de pulled jackfruit als vegetarisch alternatief gebruiken. Voor je eigen Turkse pizza met pulled jackfruit doorloop je de volgende stappen. 

pulled jackfruit maken
Mr. Mancave
Mijn naam is Stefan. Ik houd van barbecueën op mijn Big Green Egg, bier of andere alcoholische versnaperingen en met enige regelmaat schrijf ik over nieuwe recepten, goede stukken vlees, lekkere kruiden en nog veel meer.